sponsor BeterBoek

Sponsor van zorgproject “het BeterBoek”

Koraal Kindertherapie vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Als kindertherapeut met hart voor kinderen, ben ik dan ook trotse sponsor van het maatschappelijk zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinder- en jongerenafdeling en kinderpoli van ziekenhuis Bernhoven. Kinderen die opgenomen zijn of behandeld worden in het ziekenhuis Bernhoven, krijgen dit boek gratis uitgereikt. Het boek is ontwikkeld door Bureau Méteau.

Uden

Kracht van het BeterBoek

Een ziekenhuisopname is een ingrijpende gebeurtenis voor kinderen en ouders. Het kan veel angst, onrust, zorgen en onzekerheden met zich meebrengen. Een goede voorbereiding en begeleiding kan hierin ondersteunend werken. In het boek staan puzzels, spelletjes en tips voor kinderen. Net zoals speltherapie aansluit bij de belevingswereld van kinderen, vind ik de kracht van het BeterBoek dat het spelenderwijs uitleg geeft aan kinderen over de opname/ behandeling en bijdraagt aan de verwerking ervan. Onderwerpen als pijn, lichaam, operatiekamer, bloed, medicijnen en nog veel meer worden besproken.

Het BeterBoek is en blijft eigendom van het kind. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.