Over koraal

schildpad-coralDe onderwaterwereld is prachtig. In tropische zeeën kun je koraal vinden als je diep het water in duikt. Een koraalrif is een prachtig natuurgebied met verschillende kleuren en vormen.

Een koraalrif, dat is wat mijn praktijk beoogt te zijn.

Een koraalrif biedt ruimte aan allerlei verschillende vissen en andere waterdieren. Je kunt er een clownvis tegen komen, een walvishaai, een dolfijn, een zeeschildpad, zeesterren of allerlei tropische vissen, zoals een vlindervis of een keizersvis. Iedere vis, elk dier dat er zwemt, is anders, maar ze zijn allemaal uniek en mooi zoals ze zijn!

Op het koraalrif is veel voedsel te vinden voor de dieren, maar ze kunnen er ook heel goed schuilen als ze (tijdelijk) een plekje zoeken om zich veilig te voelen. Zo is het ook bij Koraal Kindertherapie in Berlicum.

Elk kind is anders, uniek en van onbeschrijfelijke waarde

In mijn praktijk zijn alle kinderen, hoe verschillend ze ook zijn, van harte welkom. Want ook elk kind is anders, maar uniek en van onbeschrijfelijke waarde. Misschien lijkt jouw kind wel wat op de clownvis, of meer op de haai of een dolfijn. Koraal Kindertherapie biedt ruimte aan ieder kind dat het een tijdje moeilijk heeft. Mijn spelkamer is een veilige plek waar jouw kind kan spelen over wat er in hem/haar omgaat. Omdat de meeste kinderen liever spelen dan praten, kan spelen het kind helpen zich weer fijner, sterker of beter te voelen.

foto-site-coral

Koraal staat symbool voor kracht, bescherming en liefde

Koraal als edelsteen werkt rustgevend, brengt de emoties in balans en zorgt voor harmonie. Het bevordert de intuïtie en brengt je in contact met een diep liefdesgevoel. In de ogen van de oudheid bezat koraal een genezende kracht. Ik geloof in de kracht en innerlijke wijsheid (intuïtie) van kinderen, die met kindertherapie (weer) aangesproken wordt.

Kindertherapie helpt om weer balans en harmonie te brengen in het kind, de ouders en in het gehele gezin.

Omdat ik mijzelf in de opleiding kindertherapie bij een oefening (Gezin in dieren neerzetten) associeerde met het dier “vis”; en omdat mijn sterrenbeeld “Vissen” is, en omdat de onderwaterwereld (symbolisch en letterlijk) mij erg boeit, ben ik op de  naam “Koraal Kindertherapie” gekomen. Het symbool van Koraal past geheel bij wat ik graag voor kinderen en ouders wil bieden in mijn praktijk.